1.       INTERREG-IPA SRBIJA-RUMUNIJA

Zajednički nadzorni odbor Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija–Srbija 2014-2020. je odobrio Vodiče za aplikante i prateću dokumentaciju za prvi poziv za podnošenje predloga projekta (i za strateške projekte). Poziv za dostavljanje predloga projekata će biti otvoren 15. septembra 2015. godine. Na raspolaganju će biti 50 miliona evra EU sredstava, od kojih će 22 miliona biti namenjeno strateškim projektima. Rok za dostavljanje predloga projekata će biti 15. januar 2016. godine (za predloge strateških projekata 15. mart 2016. godine).  Od 26. avgusta 2015. godine će biti organizovani forumi za nalaženje potencijalnih projektnih partnera. Datumi i mesta održavanja foruma će biti objavljeni na www.evropa.gov.rs, www.seio.gov.rs i www.romania-serbia.net.

2.       INTERREG-IPA SRBIJA-BUGARSKA

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske (Upravljačko telo Programa) u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlada Republike Srbije (Nacionalno telo Programa) objavljuju 17. avgusta 2015. godine prvi javni poziv za prikupljanje predloga projekata u cilju poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

Ovim pozivom daje se mogućnost  potencijalnim kandidatima iz Bugarske i Srbije, prihvatljivim po pravilima Programa, da prijave zajedničke projekte na teritoriji prekograničnog regiona:
– Za Bugarsku (na nivou NUTS III): Oblasti Vidin, Montana, Vraca, Sofija, Pernik, Ćustendil;
– Za Srbiju (na nivou NUTS III): Okruzi Borski, Zaječarski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 18. januar 2016. godine u 16:00 časova.

Više informacija na sajti – www.ipacbc-bgrs.eu